VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 10. pro 2018 12:36:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: mladinovy koncetrat se sladovým výtažkem
PříspěvekNapsal: stř 10. říj 2018 19:56:29 
Offline

Registrován: stř 27. čer 2018 18:14:09
Příspěvky: 6
Zdravím má někdo zkušenost s mladinovým koncentrátem kde se používá k surogaci sladový výtažek? zajímá mne postup vyroby jsem začínající a chci si na tom vyzkoušet kvašení a postupy poté chci přistoupit k vaření z výtažků tak mne prosím nelinčujte


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: mladinovy koncetrat se sladovým výtažkem
PříspěvekNapsal: stř 17. říj 2018 14:28:39 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 39
Ahoj, úplně jsem nepochopil na co se ptáš. Surogovat můžeš dextrózou, nemusíš na to používat maltózu. Zkus přeformulovat dotaz.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: mladinovy koncetrat se sladovým výtažkem
PříspěvekNapsal: čtv 18. říj 2018 4:16:06 
Offline

Registrován: stř 27. čer 2018 18:14:09
Příspěvky: 6
K mladinovemu koncentratu davaji sladovy vytazek misto maltozy a nevim kolik dat sladoveho vytazku. Jestli cely 1,7 kg ? A jaky je postup pri vyrobe jak se rozpousti?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: mladinovy koncetrat se sladovým výtažkem
PříspěvekNapsal: čtv 18. říj 2018 9:45:04 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 39
Aha, už rozumím. Do mladinových koncentrátů se většinou přidává maltóza, dextróza nebo mix, aby si dosáhl požadované hustoty a hořkosti při naředění požadovaný objem (většinou okolo 21l). Takže doporučuju převařit vodu, a pak (dokud je horká) v ní rozmíchat koncentrát i výtažek. Doporučuje se předem ohřát i koncentrát a výtažek, je tekutější a líp se s ním pracuje. Po dokonalém rozmíchání naředit na požadovanou hustotu, a po dosažení zákvasné teploty - zakvasit. Po primárním kvašení budeš ještě potřebovat dextrózu, aby se ti pivo nasytilo v lahvích.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz