VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 18. pro 2017 4:08:50
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pon 04. pro 2017 10:31:48 
Offline

Registrován: pon 24. říj 2016 9:17:57
Příspěvky: 23
Ahoj, dovolím si otevřít toto téma a požádat vás o vysvětlení. Včera jsem se pokusil o první witbier a bylo to zároveň první vaření s použitím pšeničných vloček a překvapila mě jejich nízká výtěžnost resp. žádná... Vločky jsem tedy nešrotoval... Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Přikládám recept:

Sypání na 24,5l:
Plzeň – 2,7 kg
Pšenice – 1,6 kg
Pšeničné vločky – 1 kg


Infuze:

52°C-10 min.
67°C-70 min.
78°C-10 min.


Chmelovar: 60 minut - 20g ŽPČ 60min, 20g ŽPČ 30min, 20g ŽPČ 5min, Koriandr 9 g 5min, Pom. kůra 9g 5min

Kvasnice: MANGROVE JACK´S BELGIAN WIT M21

Výsledná hustota při 20°C byla 1,044 a po zpětném přepočtu bych s použitím stejného množství sladu pro stejné množství piva a vynechání pšeničných vloček dosáhl stejné hustoty. Je to možné? Mám příště zkusit vločky našrotovat? Ještě bych se chtěl zeptat z jakých důvodů se do některých piv přidává nesladovaná pšenice.

Předem mnohokrát děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pon 04. pro 2017 13:25:25 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 127
ja do witbieru pouzivam len psenicne vlocky (cca 43%) + ovsene vlocky (cca 7%). Zvysok plzensky alebo extra pale ale slad. T.z. ze sladovanu psenicu nedavam vobec. Vlocky nesrotujem a efektivitu mam cca rovnaku aku pri inych pivach (cca 84% efektivita rmutovania).

Rmutovacia schema
20 min @ 40C (beta glucane rest)
20 min @ 55C (protein rest)
90 min @ 67C (sacharification rest)
15 min @ 76C (mash out)

Ale varil som uz aj na jednokrokovu infuziu recept s cca 30% vlockami a nebol problem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz