VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 11. pro 2018 9:38:05
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Průhledná fermentační nádoba???
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2018 7:43:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 50
Lidičky, nemáte někdo povědomí, jestli se nedá někde sehnat průhledná bečka na kvašení piva (30-50L)? Já to zkoušel hledat, ale neměl jsem štěstí. :cry:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Průhledná fermentační nádoba???
PříspěvekNapsal: ned 25. lis 2018 16:57:04 
Offline

Registrován: stř 27. kvě 2015 10:51:46
Příspěvky: 2
myslim, ze je to fermentarus (je to dole na strankach asi ve zlepsovacich)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Průhledná fermentační nádoba???
PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2018 10:53:59 
Offline

Registrován: čtv 11. říj 2018 14:05:04
Příspěvky: 3
Zdravím, tročku jsem se o vaření začal zajímat a do budoucna bych to chtěl trochu zkusit, ale teď spíš jen tak čtu a zkoumám.. mám otázku, je nějaký rozdíl v té průhledné nebo v té klasické železné nádobě? nebo jde jen o "estetiku"? díky

_________________
Šéf výroby v Attackpromotion


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Průhledná fermentační nádoba???
PříspěvekNapsal: stř 28. lis 2018 14:42:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 08. led 2018 12:05:31
Příspěvky: 28
Čirá fermentační nádoba bude muset být v každém případě umístěna tak, aby na ni nešlo světlo. Ono to platí i o bílých, i když tam už nějaké to odstínění přece jen je. Nerezová nádoba není jen hezčí a víc ,,profi'', ale lépe se čistí a zejména sanitace je jistější. V plastové nádobě se totiž mohou časem udělat rýhy a v těch se ochotně drží divoké kvasinky a bakterie. Ale pro začátek plastová naprosto vyhovuje. Sám je používám doteď a na nerez chci kompletně přejít až příští rok.

_________________
Čím déle vařím, tím víc se učím a vidím, jak nic nevím

Poslední várky
Vánoční ALE (Hallertau Perle, pomerančová kůra, skořice, hřebíček, badyán)
Imperial Stout
Dubbel
APA (Magnum, Citra)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz