VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. říj 2018 23:23:58
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: ned 19. bře 2017 10:00:22 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 23
Zdravím, jsem začítečník za sebou jen 5 várek , sytím zatím vždy jen klasickým druhotným kvašením . Jinak pivo zatím všem chutná ale mám problém, že musim často vařit a je kolísavost se sycením kdy ,musím experimentovat. Přečetl jsem opravdu porozně fórum ,ale všichni píšou o sycení ale nějak jsme nepostřehl v jaké fázi . Po prvním kvašení pivo ( kvasím spodně)stočím do sudu a tak jej nechávám ležet někdy je nasyceno více někdy méně a ještě přidávám dextrózu, ale chtěl by jsem přejít na sycení CO . V jaké fázi se dosycovánbí provádí a je možno , aby mi někdo poslal odkaz kde lze toto dokoupit. Omlovuvam se jestli někdo najde příspěvek kde je toto popsáno a poprosím alespoň odkaz na něj. Moc děkuji všem . Prichoďko.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 20. bře 2017 8:40:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 359
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
prichodko píše:
Zdravím, jsem začítečník za sebou jen 5 várek , sytím zatím vždy jen klasickým druhotným kvašením . Jinak pivo zatím všem chutná ale mám problém, že musim často vařit a je kolísavost se sycením kdy ,musím experimentovat. Přečetl jsem opravdu porozně fórum ,ale všichni píšou o sycení ale nějak jsme nepostřehl v jaké fázi . Po prvním kvašení pivo ( kvasím spodně)stočím do sudu a tak jej nechávám ležet někdy je nasyceno více někdy méně a ještě přidávám dextrózu, ale chtěl by jsem přejít na sycení CO . V jaké fázi se dosycovánbí provádí a je možno , aby mi někdo poslal odkaz kde lze toto dokoupit. Omlovuvam se jestli někdo najde příspěvek kde je toto popsáno a poprosím alespoň odkaz na něj. Moc děkuji všem . Prichoďko.



https://www.fotozapisnik.eu/gradys/tipy ... ene-syceni

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 20. bře 2017 13:39:24 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 23
Děkuji , ale právě to je ten problém , postup je jasný ale nikde nikdo nenapíše kdy se to má dělat, to je to oč tu běží , možná jsem natvrdlý tak jestli mnou bude někdo chtít tratit kousek svého času tak budu moc rád. Díky . Prichoďko .


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: úte 21. bře 2017 8:48:45 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 169
delava se to po uplnem vykvaseni. ale kdyz to udelas driv a bude tam jeste zbytkovy cukr tak se taky nic nestane, jen ti pak v kegu poroste tlak a chce to tam mit aspon merak a kontrolovat to, kdyz uz ne nejaky pojistovak nebo hradici ventyl.

ja osobne to radsi delam driv nez pozdeji. v kegu pod co2 uz je mensi pravdepodobnost ze to neco kontaminuje. spilka, ke konci kvaseni pripadny dryhop, dva tri dny, pockat, cold crash, stocit do kyvety a hned na co2. a protoze to je sudeny, dobre to hned prijme co2 tak chvili kvrdlam abych to urychlil. a pak uz jen nastavit tlak podle teploty a chteneho syceni a nechat par dni stat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: úte 21. bře 2017 9:49:45 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 23
Moc díky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 21. srp 2017 9:26:45 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 162
Ahojte,

po niekokych neprijemnych skusenostiahc so sytenim vo flaskach (presytene, pripadne podsytene pivo) som sa rozhodol prejst na kyvety a nutene sytenie. kyvety uz mam, aj CO2 flasu. Vo fermentacke mi kvasi ESB ktore by som uz chcel nasudovat. Nemam vsak zatial este chladak, kde by sa mi zmestili kyvety... je mozme robit nutene sytenie aj pri izbovej teplote? (konkretne teraz v lete mam okolo 23C v pivnici). Je mi jasne ze budem to budem potrebovat sytit pri vyssom tlaku a zrejme to bude aj dlhsie trvat, ale vidite tam aj nejake ine nevyhody? Alebo mam radsej pred stacanim do sudu pridat dextrozu (podla pozadovenej urovne nasytenia) a potom pripadne odpustit nadbytocny tlak resp. dofuknut v pripade ak to bude malo nasytene?

Dik za rady a skusenosti.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 25. zář 2017 20:46:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 48
Zdravím, já bych se chtěl jenom zeptat na takový detail. Dělal jsem teď sv. ležák 15°. Poč.hustota byla 1061 a stáčel jsem to po týdnu fermentace při 1020 (4,8°P). Jak dlouho se to, při ležení, přirozeně dosycuje tak, aby to mělo slušný říz? Když jsem to koštnul při stáčení, mělo to příjemný říz, nebo říz asi ne, spíš takové příjemné "ševelení" v krku :)
Jsem jen tak vyzkoušel jeden den po stočení otevřít patentku na lahvi a skoro to nepšouklo. To je asi brzo na nějakou reakci, že jo?

_________________
1 - Sv. ležák, 15°, 29 IBU
2 - Sv. ležák, 10°, 40 IBU
3 - Polotmavý "pseudoale" 14°, 63 IBU


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 25. zář 2017 21:42:51 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 275
Ahoj nechal bych to ještě týden při zákvasné teplotě, pak snížit teplotu dle možností, asi tak na 3°, mělo by to zrát minimálně 2 měsíce a za tu dobu to bude zaručeně nasycené dost.
(akorát tento dotaz nemá nic společného s nuceným sycením...)


Naposledy upravil provazek dne pon 25. zář 2017 21:50:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 25. zář 2017 21:45:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 48
Ok, dík, udělám to přesně tak. Jsem fakt zvědav, jak to bude za ty dva měsíce šmakovat. Doufám, že to vydržím :lol:

_________________
1 - Sv. ležák, 15°, 29 IBU
2 - Sv. ležák, 10°, 40 IBU
3 - Polotmavý "pseudoale" 14°, 63 IBU


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: úte 26. zář 2017 7:44:38 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
provazek píše:
Ahoj nechal bych to ještě týden při zákvasné teplotě, pak snížit teplotu dle možností, asi tak na 3°, mělo by to zrát minimálně 2 měsíce a za tu dobu to bude zaručeně nasycené dost.
(akorát tento dotaz nemá nic společného s nuceným sycením...)


To mas fakt taku skusenost, ze pri uplnom prekvaseni a naslednom lezani pri 3°C 2 mesiace sa ti to dosyti? Ma este vobec z coho?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz