Moze to byt tym, ze bolo kvasnic prilis vela. Flaskuj az po tom, ako sa 2 dni po sebe hodnota nezmeni. Na tak velkej stupnici si mozes rozdiel nevsimnut kvoli tomu, ze vychylka o 0.002 hustoty moze byt nepovsimnutelna, kde na mensej je ten rozdiel evidentnejsi. Preto je dolezity spravny refraktometer. Ked pivo kvasi tyzden a pol, nic sa mu nestane...ak ho vsak naflaskujes prilis skoro, moze sa ti presytit a nastava dilema, ci prezatkovat celu varku. Nestalo by sa prvykrat, ze flaska pod tlakom proste vybuchla

2,5 dna je kratka doba...moze byt uz vykvasene, ale nemusi.
Odporucam refraktomer (spravny - pivarsky) namiesto hustomeru. Na Aliexprese ho kupis za par eur. Ja mam tiez a som s nim velmi spokojny.
Hustomer ma tieto nevyhody (voci refraktometru):
- potrebujes vecsi objem vzorky (dilema vliat zpet/vypit/vyliat do umyvadla)
- je nachylnejsi na teplotny rozdiel vzorky
- bublinky ho zvyknu nadnasat, co moze sposobit nespravne meranie
- pri odcitani hodnoty zavadzia pena