VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 18. čer 2018 6:29:07
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Teplota zraní ALE
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2018 1:19:45 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2018 1:13:26
Příspěvky: 2
Zdravím : -),
při jaké teplotě nechat zrát ALE po stocení do láhví? Někde jsem četl kolem 10 stupnu, tak bych si to rád ověřil. ALE zkouším poprvé, tak se raději ptám.

Předem děkuju za rady!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Teplota zraní ALE
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2018 8:51:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 08. led 2018 12:05:31
Příspěvky: 15
Zdravím též, po stočení nechávám cca 10 dnů proběhnout sekundární fermentaci při stejné teplotě, při jaké probíhalo hlavní kvašení. Teprve potom ukládám do Vámi zmiňované teploty okolo 10 °C, kde nechám ležet. V případě ejlů doporučuji dva měsíce. :-) Pokud uložíte láhve do deseti stupňů ihned po stočení, nerozjede se správně sekundární fermentace a pivo nebude mít žádnou pěnu.

_________________
Čím déle vařím, tím víc se učím a vidím, jak nic nevím

Poslední várky
Imperial Stout
Dubbel
APA (Magnum, Citra)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Teplota zraní ALE
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2018 11:02:57 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2018 1:13:26
Příspěvky: 2
Moc díky za radu , udělám to tak : -)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Teplota zraní ALE
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2018 11:27:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 08. led 2018 12:05:31
Příspěvky: 15
Jinak ejly jsou moc fajn, osobně se na ně specializuju, i za cenu, že to většina lidí okolo mě neocení, jelikož jsou navyklí na spodně kvašené české ležáky. Tak zase zbyde víc pro mě. :-) Co chci napsat, doporučuju, zejména u IPA, APA ... chmelení za studena (Dry hopping). Začal jsem s ním před časem laškovat a skutečně mě to chytlo, ta chuť (a vůně!) je fantastická. Jenom pozor na jednu věc, není úplně pravda, že chmelení za studena nepřidá hořkost. V poslední várce jsem to trochu přehnal s Cascade a je to hořký jako prase. :-D Ale pít se to dá, no počkám delší dobu, ono se to trochu zakulatí. :-) Dva měsíce ležení u ejlů se mi osvědčilo jako ideální doba. Teda ono je výborné třeba po roce, ale kdo to má vydržet, že? :-D

_________________
Čím déle vařím, tím víc se učím a vidím, jak nic nevím

Poslední várky
Imperial Stout
Dubbel
APA (Magnum, Citra)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz