VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://www.varimpivo.cz/

WildBrew Sour Pitch
http://www.varimpivo.cz/viewtopic.php?f=22&t=3381
Stránka 1 z 1

Autor:  matasek2000 [ stř 05. pro 2018 9:24:26 ]
Předmět příspěvku:  WildBrew Sour Pitch

Zdravím fšecky ve spolek!
Máte někdo zkušenosti s "WildBrew Sour Pitch"?

Autor:  provazek [ čtv 06. pro 2018 12:51:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Ahoj,
Berliner Weisse jsem vařil letos, konkrétně podle receptu z Pivaře, Ora-vice. Takže jsem to řešil a Wildrew sour pitch je od výrobce možné objednat snad od 1kg, takže nesmysl, když jsem potřeboval pár gramů. Naštěstí to není nic jiného než Lactobacillus Plantarum. Ten tedy také nejde koupit samostatně ani v lékarně, ale přes ebay jsem ho koupil. Jedno balení max. tak na 30l Berlineru mi ještě zbylo. Jinak, nechal jsem působit dle receptu před chmelovarem při pokojové teplotě 3 dny a kyselost byla na můj vkus úplně ideální, aroma krásně citronové nebo limetkové.
Musím tedy říct, že hotové nezralé pivo mi moc nechutnalo, dost tam byly cítit pozůstatky kvasnic a kvašení, ale nechal jsem ho v kyvetě asi 3 měsíce a poté zkusmo narazil, ochutnal a byla to fantasie, naprosto čistá chuť, křišťálově čiré. Šampaňské severu, jak řekl Napoleon.
Samozřejmě většinová pivní populace na to kouká nedůvěřivě, ale za sebe mohu říct, že mi to moc chutnalo.

Autor:  matasek2000 [ čtv 06. pro 2018 15:44:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Zdar jaxniňa,chlape! WildBrew Sour Pitch není problém koupit už i u nás v menším balení (250g),je to sice docela pálka,ale co by člověk neudělal pro svůj jazýček. Chceme to taky vyzkoušet. Zatím bez ovoce a v malém. Co se týče toho receptu podle kterého jsi vařil je z Pivařky ?

Autor:  provazek [ pát 07. pro 2018 21:39:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Recept je v časopise PIVAŘ 3 ORA VICE, stáhneš ho třeba na ulozto.cz
Stejně na tu zkoušku bych Ti doporučil Lactobacillus Plantarum(balení cca 200 Kč), vždyť těch 250g WSP vyjde na cca 2500 Kč a dávkování je max. 15g/100l Co s tím budeš dělat? :D
Tento recept je naprosto bezpečný v tom, že jakmile je kyselost dle chuti, provede se chmelovar a lactobacily se zabijí. Podstatně dobrodružnější jsou recepty, kde se lactobacily přidávají až do kvašení a zůstávají v pivu živé, takže kyselost se těžko kontroluje :) to si neumím představit.

Autor:  matasek2000 [ úte 11. pro 2018 20:14:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Ty WildBrew Sour Pitch mám a spotřebuju je,v tom problém nevidím. Spíš by mě zajímalo, jak jsi to při použití Lactobacillusu měl s teplotou. Udržoval jsi ji nějak,nebo jsi to nechal dojít na pokojovou teplotu a nechal tak?

Autor:  provazek [ čtv 13. pro 2018 22:06:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Já jsem to vychladil na 25°C , pak nasypal lactobacily a nechal při pokojové teplotě přesně 3 dny/ 72 hodin, kyselost byla úplně perfektní. Až potom jsem si všiml, že by měla být teplota vyšší, cca 32°- 35°C podle receptu, ale to nemohu sloužit, co se děje při takové teplotě, nevyzkoušel jsem to. Nechtěl bych to mít úplně hodně kyselé, držím se toho, aby to bylo příjemné pro pití , žádný extrém, a tak bych to příště nechal udělal úplně stejně jako prve. Víc zkušeností nemám, je to dost okrajový pivní styl :)
Jinak autor receptu L.O. je normálně na facebooku k dohledání, trošku jsem to s ním také konzultoval, takže Ti určitě taky napíše víc, když ho kontaktuješ ;) ikdyž vlastně asi to stejný jako já.
Opravdu to citrónové aroma je super a není se čeho bát, chce to jen hlídat, ochutnávat a ve správnou chvíli provést chmelovar.
Berliner Weisse jsem nikdy nepil ani neviděl v nabídce, tak jsem si ho musel uvařit sám :)))

Autor:  restart [ úte 18. pro 2018 12:20:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

Idealní prokvašení laktobacily je na 3,5 PH. Možná by to šlo změřit lakmusem.
Jako první komerční pivovar o kom vím, kdo uvařil "kyseláč" byl pivovar Raven. Bylo to někdy v létě 2016.

Autor:  nameless_one [ pát 21. pro 2018 12:59:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: WildBrew Sour Pitch

SourPitch je mozne kupit uz aj v 10g baleniach, maju ho napr. v NextHop. Btw 10g balenie vystaci na 100l mladiny. Co sa tyka teploty, Plantarumy vedia fungovat aj pri izbovej teplote okolo 22 C - 25C, len im to trva dlhsie. Pri 30C - 35C a spravnom davkovani mas pivo "skysnute" uz aj za 24h.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/