VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 18. pro 2017 4:16:23
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Saflager W-34/70
PříspěvekNapsal: stř 06. pro 2017 9:17:43 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 212
Bydliště: Ohrobec
Pokud dodržuješ čistotu, tak není zas tak důležité zakvasit co nejrychleji. Důležitější je zakvasit při dostatečně nízké teplotě, u spodního kvašení určitě pod 14°C, nejlépe nejvýše 10°C. Takže příště nech mladinu chladit do rána a zakvas ji až ráno zastudena.
Poprvé to jelo pomalu, protože první generace ze sušených se vždycky rozjíždí pomaleji a taky jsi určitě zakvasil menším množstvím kvasinek.
Pivo bude hodně esterově vonět (aspoň se naučíš tuhle vadu poznávat), vypít to půjdě, někomu to ani nevadí, ale do ležáku to rozhodně nepatří. Než jsem vyřešil chlazení měl jsem takových várek docela dost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Saflager W-34/70
PříspěvekNapsal: stř 06. pro 2017 11:28:20 
Offline

Registrován: sob 04. lis 2017 8:32:05
Příspěvky: 3
Děkuji za odpovědi,postuoně dokupuji všechny potřebné věci,dá se říct,že už všechno mám,akorát to chlazení,ale už je ve výrobě :-).Dost mě to baví,tak že, tím že se mi něco nepovede to rozhodně nevzdávám,naopak,těším se na další várku.Tohle pivo bylo moje první ze surovin podle receptu co se nevešly do pivařky.Vše klaplo jak mělo,sladina tekla krasně čirá až na to zchlazení a zakvašení no.Chybama se člověk učí :-).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Saflager W-34/70
PříspěvekNapsal: čtv 07. pro 2017 13:19:57 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Jimram píše:
Pokud dodržuješ čistotu, tak není zas tak důležité zakvasit co nejrychleji. Důležitější je zakvasit při dostatečně nízké teplotě, u spodního kvašení určitě pod 14°C, nejlépe nejvýše 10°C. Takže příště nech mladinu chladit do rána a zakvas ji až ráno zastudena.
Poprvé to jelo pomalu, protože první generace ze sušených se vždycky rozjíždí pomaleji a taky jsi určitě zakvasil menším množstvím kvasinek.
Pivo bude hodně esterově vonět (aspoň se naučíš tuhle vadu poznávat), vypít to půjdě, někomu to ani nevadí, ale do ležáku to rozhodně nepatří. Než jsem vyřešil chlazení měl jsem takových várek docela dost.

To bych určitě nedělal, raději bych zakvasil při teplotě řekněme klidně i 15°C a nechal to dochladit, než to nechat bez kvasnic do rána. Ta lag fáze u spodních kvasnic je delší, nerozjedou se naplno během dne. Takovou čistotu doma nikdy nedodržíš, aby se nechytli před kvasnicema jiné mikroorganismy.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Saflager W-34/70
PříspěvekNapsal: čtv 07. pro 2017 18:45:08 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 238
Já tedy souhlasím s Jimramem. S těmito kvasnicemi jsem měl velké problémy a čisté chutě jsem dosáhl až když jsem začal zakvašovat dobře zchlazené opravdu na těch 10°C a stejně důležité je hodně dobré provzdušnění. Dřív jsem si myslel, že to nevadí, když se zakvasí při 18°C a pak se teplota stáhne, ale vadí to a hodně. Jsou tam pak chutě a vůně, které do ležáku nepatří - to už je rovnou lepší kvasit svrchníma..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Saflager W-34/70
PříspěvekNapsal: čtv 14. pro 2017 8:50:18 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
provazek píše:
Já tedy souhlasím s Jimramem. S těmito kvasnicemi jsem měl velké problémy a čisté chutě jsem dosáhl až když jsem začal zakvašovat dobře zchlazené opravdu na těch 10°C a stejně důležité je hodně dobré provzdušnění. Dřív jsem si myslel, že to nevadí, když se zakvasí při 18°C a pak se teplota stáhne, ale vadí to a hodně. Jsou tam pak chutě a vůně, které do ležáku nepatří - to už je rovnou lepší kvasit svrchníma..

Myslel jsem to obecně s W-34/70 jsem nikdy nekvasil...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz