VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 17. říj 2021 10:16:42
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Špatné kvašení
PříspěvekNapsal: pon 20. zář 2021 7:54:29 
Offline

Registrován: pon 20. zář 2021 7:43:29
Příspěvky: 1
Ahoj všem. Mám malý problém. Ze surovin jsem vícekrokovou infuzí v OiA uvařil 21L mladiny. Rehydratoval jsem pytlík S34/70tek a nechal kvasit při cca 13,5 stupních. Na začátku jsem naměřil 1052 a, když skoro spadla deka do piva, kterou jsem stihl sebrat, bublák už nebublal. Bylo to po 8 dnech kvašení. Tak jsem se rozhodl, že to stočím, jelikož mi přišlo, že to kvasí už dost dlouho :) A kupodivu, jsem naměřil stejnou hodnotu :(
Ale i tak jsem to stočil a, ještě jako blbec jsem tam dal dropsy do každé lahve, tak snad to nebouchne. Na dně CK bylo spoustu kvasnic. Proto se chci zeptat zkušenějších kolegů zde, jestli někdo náhodou neví, co se mohlo pokazit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Špatné kvašení
PříspěvekNapsal: pon 20. zář 2021 9:16:36 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 77
Kludne sa mohlo pokazit aj meranie v odmernom valci. Resp. predpokladam, ze to bolo merane ponornym hustomerom. Hustomer sa nesmie dotykat dna odmerneho valca. Rovnaku chybu urobil aj kamarat a cudoval sa, ze ma dokvasene a hustota je stale rovnaka. Je to blbost, ale nebolo by to prvykrat. Taktiez sa mohlo stat, ze sa na hustomeri urobilo mnozstvo bubliniek, ktore ho nadlahcili a vyniesli vyssie. Treba na to davat pozor.

Ak sa kvasnice namnozili, tak museli aj nieco prekvasit. Z toho vychadza, ze OG a FG nemozu byt rovnake. 8 dni kvasenia nemusi byt pre spodne kvasinky dostatocne dlha doba. Aj ked 13.5 stupna je dost. Ked to nebolo prekvasene uplne, s dropsami to moze byt celkom zaujimave. Urcite by som po 3 dnoch flasku otvoril, ci z nej nebude pivotrysk. Ak ano, treba pootvarat vsetky flase a znova zazatkovat. Tento postup opakovat dovtedy, kym sa nezastabilizuje tlak.

Tazko povedat, co sa mohlo stat. Este ma napada otvorit flasu, poriadne potriast, aby sa uvolnilo rozpustene CO2, naliat doplna do odmerneho valca a odmerat znova hustomerom tak, aby sa urcite nedotykal dna a aby na nom neboli ziadne bublinky. Drzim palec, nech to dobre dopadne ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz