VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 14. lis 2018 18:38:28
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: ned 10. úno 2013 22:59:17 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
skor sa kvasnice utopili v alkohole. chcelo by to tam dat varku cerstvych kvasnic co toho znesu trosku viac.
inak zatka vyzera bombovo :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 11. úno 2013 0:02:52 
Offline

Registrován: pon 26. bře 2012 18:56:44
Příspěvky: 4
mihal píše:
skor sa kvasnice utopili v alkohole. chcelo by to tam dat varku cerstvych kvasnic co toho znesu trosku viac.


achjo ... diky za nakopnuti ... daval jsem dohromady nekolik receptu a nakonec pouzil Safale S-04, protoze je doporucujou pro tmave ale ...

... a nejak mi nedoslo, ze vzhledem tomu, co varim, bych se mel divat u kvasnic i na toleranci vuci alkoholu ;(

Mel bych mit v lednicce Safbrew T-58 a snad i Safbrew S-33 ... tak tam asi jedny z nich zitra narvu :)

Citace:
inak zatka vyzera bombovo :)


Tady je kratke video, ktere vypada jeste smesneji (pokud vana, ve ktere stoji ta nadoba, neni tvoje) http://www.youtube.com/watch?v=BZQ0UgI99hA


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 04. bře 2013 13:49:39 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
Ako to dopadlo? Ja som nedávno varil oatmeal stout.

O.G. 1.062
F.G. 1.030 !!!
S-04

bol som z toho veľmi prekvapený, ale američania radili, že infúzia pri 70°C bola vysoko, kvasná teplota 18° trochu nízko a S-04 nemajú extrémy rady, takže je to normálne. Naplnil som do fliaš, pre istotu bez surogácie, ale po týždni zatiaľ žiadne nasýtenie. Plánujem skontrolovať po ďalšom týždni, som z toho celkom smutný, lebo nechcem otvárať a docukrovať po dvoch týždňoch. Ale je možné, že sa tomu nevyhnem.

Pri stole o spodnom kvasení sme ale úplne mimo :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 04. bře 2013 14:08:06 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
to jo, kdyby ses podival na vlakno o stoutu, docetl by ses, ze u stoutu neni FG 1030 mimo realitu...

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 04. bře 2013 17:30:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
ono 1030 je dost vysoko, samozřejmě hraje roli rmutování, kvasnice.. atp

vařil jsem Russian imperial stout, OG 22,5° FG 6°, což je nějakejch 1024. Kvasnice Nottingham

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pon 04. bře 2013 22:39:04 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
O tom som hovoril, 1.030 by mi neprišlo veľa, ak by som mal O.G. povedzme 1.090 alebo hoci aj 1.080, ale pri 1.062 je to celkom extrém. Aspoň podľa mňa. Budem musieť vyhľadať to vlákno o stoute, prípadne viac skúseností u Američanov :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: úte 12. bře 2013 19:52:13 
Offline

Registrován: pon 26. bře 2012 18:56:44
Příspěvky: 4
Jogurt píše:
Ako to dopadlo? Ja som nedávno varil oatmeal stout.


Omlouvam se za ponekud pozdni reakci, ale nejak v posledni dobe nic nezvladam a nestiham :(

Dopadlo to (asi) neslavne.
Protoze se mi hustota 1040 zdala moc, pridal jsem Safbrew S-33. Bohuzel se nestalo vubec nic - kvasnice byly rozkvasene, zadny teplotni sok nebo neco podobneho se nekonalo, ale proste v kvasne nadobe neudelaly vubec nic.

Navic jsem si brzo musel na par dni "odpocinout" ve spitale, takze to dalsi tyden lezelo. Po navratu to melo porad 1040 a ja jsem nemel chut ani silu to nejak resit ... tak jsem to za par dnu stocil do flasek (se surogaci dextrozou).

Zatim jsem to neochutnaval ani to nevybuchlo :), ale zbytecne 2,5 tydenni lezeni v kvasne nadobe pivu zrovna 2x nepomohlo. Az to ochutnam, nebo najdu nejakeho pokusneho cloveka (kdyz testovani na zviratech je v EU zakazane), tak dam vedet :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: čtv 14. bře 2013 19:22:54 
Offline

Registrován: sob 10. lis 2012 18:22:10
Příspěvky: 136
Měl bych jednu otázečku na kterou jsem tu nenašel odpověď. Po psledním varu mi zbylo pár surovin tak jsem to dal dohromady a vyšlo mi z toho takové slabší pivko na počátku 10,4° takže má otázka je při kolika to mám stočit? Každej tu vaří samá silná piva a nic slabšího jsem tu nenašel. PS: už mi to kvasí od soboty :-)
Předem dík za odpovědi!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: pát 15. bře 2013 20:46:18 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Budeš to stáčet úplně stejně, při stejné cukernatosti a nebo hustotě, jako silnější piva. Záleží čím měříš.
Jenom to vykvasí rychleji.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdy stočit?
PříspěvekNapsal: sob 18. kvě 2013 11:49:50 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Nechcel sa mi vytvarat novu temu, a celkom sa mi to tu hodi.. Hľadal som dlho na internete ako je to pridavanim dextrozy alebo repneho cukru (sacharozy) na nasytenie, a zistil som ze sacharoza nepridava ziadne off chute (najcastejsie sa spominaju ciderove) ako sa to niekde objavuje. Cim hlbise som na internete patral tym viac som mal pocit ze tento mytus podporuju len predajcovia dextrozy a vznikol ked bol hombrewing este v plienkach a predavali sa pochybne baliky, ktore boli tvorene z polky extraktu a z polky cukru.

Tu je celkom fajn článok:
http://homebrewingfun.blogspot.sk/2013/01/homebrewing-deconstructed-adding-too.html

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz