VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 18. črc 2018 21:25:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: úte 28. lis 2017 10:11:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 10. bře 2016 20:39:29
Příspěvky: 18
Bydliště: Brno
No nic. Nezbývá mi příště nic jiného, než rehydratovat. Díky za informaci.

_________________
http://baaster.jecool.net/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: pon 05. bře 2018 21:58:55 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 10:53:01
Příspěvky: 79
Neprovzdušňuješ to nějak pozdě? 30min po nasypání? Já provzdušňuju předem a pak hned po nasypání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: sob 10. bře 2018 21:25:49 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 267
U tohoto způsobu rovnoměrného posypání hladiny kvasinkami rovnou ze sáčku se předpokládá, že nejprve navlhnou a pak až se začnou potápět, takže by neměly dostat takový šok jako kdyby byly rovnou rozmíchané v mladině. Provzdušňuje se tedy až po půl hodině. Poctivá rehydratace v převařené vodě je ale stejně šetrnější.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: ned 11. bře 2018 17:22:29 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 24
Takže chlapi, s těmahle kvasnicemi vařím celkem dost často a 2 balíčky na 52 l mladiny bohatě stačí. Je potřeba opravdu rehydratovat v převařené vodě teplota cca 23 °C, jenom nasypat, chvíli cca 10 min nechat, potom promíchávat cca asi taky 10 min a nasypat do mladiny. Na 2 balíčky 250 ml vody.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: úte 13. bře 2018 21:35:43 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 10:53:01
Příspěvky: 79
Není to moc brzy? Celkově za 20min už do mladiny?

A chlapi, jak dlouho tyto kvasnice necháte v sekundárním kvašení v teplotě místnosti? Týden?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safale US - 05
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2018 8:37:00 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 24
Tyhle kvasnice to dávají, mám to fakt vyzkoušený. Mladina je teda dostatečně provzdušněná. Sekundární fermentace asi při 18 °C cca 7 dní. Jestli to chceš stáčet se zbytkovým cukrem, tak musíš měřit. Dřív jsem to tak dělával. Nyní nechám dojet do konce a potom surguju dextrózou. Abych věděl kdy to dojde do konce, dělám většinou zrychlený test fermentace v místnosti kde je podstatně teplej.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz