Zúčastnil jsem se degustace: 10 lidí (obyč. konzumenti bez znalostí o pivu) 15 vzorků, světlé 10° z průmyslových pivovarů, lahváče vzorky číslované, anonymní ochutnávka Pro zajímavost uvádím výsledky s mou osobní poznámku k pivům, hodnocení 0(nejhorší) až 10 bodů (nejlepší)
1. místo KOZEL 6.42 bodu (sladové) 2. BAKALÁŘ Rakovník 6.14 bodu (lehce kyselejší,ale dobré) 3. KRUŠOVICE (acetaldehyd) BERNARD (kyselejší, ale dobré) 6 bodů 4. RADEGAST 5.86 bodu (diacetyl) 5. ŽATEC (chutná jako pěkné chmelové nealko) SVIJANY (zeleninové nechutné) BUDVAR (zajímavě výrazně chmelové) 5.57 bodu 6. ZLATOPRAMEN 5.43 bodu (bez chuti) 7. PLATAN 5.14 bodu (diacetyl, pro mě téměř nepoživatelné) 8. BŘEZŇÁK (jako nealko) STAROPRAMEN (nevýrazné bez chuti) GAMBRINUS (lehce sladové) 4.71 bodu 9. BRANÍK (sladové, dobré) CHODOVAR (vodové nealko) 4.42 bodu
|