VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://www.varimpivo.cz/

Irish stout
http://www.varimpivo.cz/viewtopic.php?f=33&t=1694
Stránka 1 z 1

Autor:  Fabca [ stř 22. srp 2012 17:04:33 ]
Předmět příspěvku:  Irish stout

Po nasbirani info z fora jsem dnes objednal tady tu mladinu jako moje prvni pivo. Chci tam přidat 0,5 KG maltozy a 0,5 KG dextrozy. Myslíte že je to ok na 20 l?

Autor:  Fabca [ pon 27. srp 2012 11:18:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Irish stout

V neděli pozdě večer jakmile jsem přišel z prace tak jsem mladinu založil. Dnes krásně kvasí a i počasí přeje. Kvasím v bytě a tak ty třicítky co ted byly mi moc nevyhovovaly. :D Ale ted je krásně ideálních 20°C, na svrchní kvašení ideální teplota. Také jsem dnes posbíral tu hnědou deku a opět jsem mladinu zavřel a uložil zpět na místo. Zítra po praci musím vymít a vydezinfikovat flašky od Bernarda at jsem na stáčení připravený. :) Myslíte že můžu po druhotné fermetaci pivo uložit do vinného sklepa k vínu? Může to něco udělat s pivem či vínem?

Autor:  Bambus [ pon 27. srp 2012 17:51:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Irish stout

No pokud budeš mít obojí zavřené, tak mě nenapadá jak by se oba kvasné produkty měli ovlivnit. :roll:

Autor:  cassovia.homebrew [ úte 28. srp 2012 7:15:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Irish stout

musis to pivo drzat od vina co najdalej, aby sa nahodou nezmenila farba flasiek, zelene vinova sa zmeni na hnedu pivovu a naopak ;-)

Autor:  Fabca [ úte 04. zář 2012 14:11:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Irish stout

Tak včera to dokvasilo, dnes jsem to naflaškoval s přidáním té odměrky dextrozy. Ted to tu nechám tak pět dní v teplotě fermetace a pak to hodím domu do sklepa. Su na to teda extra zvědavý, protože ted to je teda totalní blivajs..:D

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/