Odpoviem najprv na otazky, ktore si ocisloval

1. Samozrejme, kludne tam chmel daj
2. Kludne ochutnaj vzorku, ktoru si odobral pri merani hustoty, alebo trosku odpust a ochutnaj. Kedze uz mas skusenosti, budes vediet, ci je "mimo", alebo v pohode. To, ci je uplne v poriadku zistis az po odlezani vo flaskach
3. Netreba s nim robit nic, co si nemal v plane. Pivo nema ako "skysnut", ak tam nie je kontaminacia. Nemas sa coho bat.
Pri vyssej teplote je normalne, ze pivo vykvasi skor, ako by si ocakaval. To vsak neznamena, ze je zle. To, ze ma 1020 este neznamena, ze je uplne dokvasene. Kludne to moze klesnut aj na 1012. Nikdy sa s flaskovanim neponahlaj! Radsej 2-3 dni dlhsie v kvasnej nadobe, ako sa bat o tlak vo flasiach. Bez problemov pokracuj dalej tak, ako si zvyknuty. Flaskuj az po tom, ako sa prestane hustota v ramci 2 dni hybat...nie ked vidis cislo, ktore chces.
Hadam som pomohol

pivo bude v poriadku, ak nebolo kontaminovane. Cim skor prekvasi tym je viac odolne, lebo sa rychlejsie vytvori alkohol, ktory ho chrani. Rychlejsie kvasenie ale najskor bude znamenat viac esterov. Kludne si urob dry hop, meraj znova hustotu a ked sa ti v ramci 2 dni nezmeni, v pohode naflaskuj.