VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 05. črc 2022 4:53:57
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chmelová limonáda
PříspěvekNapsal: úte 26. dub 2022 12:24:12 
Offline

Registrován: úte 26. dub 2022 12:18:38
Příspěvky: 4
Zdravím Vás,
jsem zde nový. Začal jsem se věnovat vaření piva doma a dělám to relativně krátce, od nového roku. Dosud jsem uvařil 6 várek.
Nyní si pohrávám s myšlenkou "sládkové" limonády.
Nevíte někdo, hledal jsem dost na netu, ale nedočetl jsem se nic zvláštního.
Má to být prokvašené, ale asi ne jenom bombou CO2, ale asi kvasinkama, ale za nealko kvasinky to asi nestojí za to. To by se moc nevyplatilo. Nevíte jak na to?
Nebo jen sytit? Nebo dát kvasinky a po cca 1 dni prudce zchladit a nechat kvasinky usadit a stáčet? Co si myslíte o tom? Šlo by jakoby řízené kvašení na toto aplikovat?
díky za jakoukoliv radu.
Pokud se to už někde řešilo, omlouvám se, nenašel jsem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chmelová limonáda
PříspěvekNapsal: stř 27. dub 2022 17:45:01 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 96
Kvasenie piva sa da umelo ukoncit iba pasterizaciou. Schladenim, ci aj zmrazenim kvasenie len spomalis, ale nezastavis.

Ak by som chcel robit limonadu, zameral by som sa na to, cim limonada je...bez alkoholu. Problem je so sterilitou prostredia - budes musiet dodrziavat ovela vyssiu sterilitu v porovnani s beznym pivom, nakolko mladina bez prevladajucich kvasiniek je zivnou podou pre divoke kvasinky. Tie mozu kvasit pomalsie, ale skvasia to kludne aj do nuly. Nepocital by som teda s tym, ze to bude mat dlhu trvanlivost. Mozno by sa dala predlzit tym, ze by sa stocila limonada do kyvety, v ktorej by sa pasterizovala (zohrial by si celu kyvetu pred nasytenim).

Skusil by som uvarit slabsiu (aj extraktom, aj horkostou) mladinu, ktoru by som jednoducho nutene nasytil. Takymto sposobom dostanes nealko sladovo-chmelovu limonadu. Skusal by som z nej odpijat istu dobu a kontroloval by som chut a tiez aj hustotu (ci nahodou neklesa). Ak zistis coilen stopovy kvasny proces, limonada je "po zaruke" a dlhsie by som ju uz neskladoval.

Nikdy som sa tomu nevenoval, ani to neskusal. Takto by som to robil ja. Nevychadzal som so ziadnej literatury...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz