VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 26. kvě 2019 13:01:25
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: asi smůla
PříspěvekNapsal: stř 27. úno 2019 21:23:03 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
ahoj, dneska jsem stáčel od víkendu kvašené pivo ze sladového výtažku. byl to můj první pokus o vaření z výtažku. když jsem dneska nádobu otevřel, tak z ní šel docela takovej štiplavej smrad. přitom během kvašení byl ze zátky cítit chmel a žádnej divnej smrad. použil jsme světlej výtažek, ale pivo je takový do oranžova celkem.
zřejmě to asi chytlo nějakou plíšeň co?
i kvasná nádoba potom byla furt cejtit co jsem to myl, tak jsem do ní nalil roztok s desinfekcí skoro až po okraj a nechám to do zítra porádně odmočit.
jak řikam, nalahvoval jsem to, ale pochybuju že by se to dalo pít.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: čtv 28. úno 2019 10:19:53 
Offline

Registrován: ned 17. čer 2018 19:06:43
Příspěvky: 9
Počkej aspoň dva týdny a zkus to ochutnat - je slušná šance že to bude OK.
Plíseň by vypadala jinak.
Nevím co si predstavit pod pojmem "štiplavej smrad" , ocet?Muze to být taky jen CO2 ten je dost nepříjemný v nose...
Měl sem jednu várku - výtažek + pekařské droždí a před lahvováním to bylo cítit jakoby octem ,ale po měsíci z toho byl takový domácí kyseláč - ve vůni jen chmel a trochu droždí - moc mě to chutnalo i přesto že výsledek byl trochu mimo očekávání. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: čtv 28. úno 2019 20:08:53 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
nevim přesně, jak to popsat, bylo to hodně intenzivní, až se mi z toho zvedal kufr když jsem čistil kvasnou nádobu. a taky mi přišlo, že potom, co jsem to ochutnal po změření, tak mě tak za hodinu z toho i bolelo břicho, ale jestli to nebylo z toho, jak jsem se načuchal tím smradem :D
taky mě napadlo, jestli nebyl problém, že jsem dělal jenom 12l ale použil jsem celej pytlík kvasnic na 23l.
jako nalahvvaný to mám, tak pár tejdnů počkám a uvidim. akorát se bojim, že kdyby to náhodou nechutnalo nějak hnusně, aby to nebylo na blití :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: čtv 28. úno 2019 20:32:41 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
nebo hůř :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2019 11:54:40 
Offline

Registrován: ned 17. čer 2018 19:06:43
Příspěvky: 9
Tak je možné že to něco chytlo ze vzduchu nebo v důsledku nedokonalé sanitace.
Ale ještě bych počkal a nechal to pracovat ať si to mikroorganismy vyřídí mezi sebou.Ostatně odtud pochází ono "dej bůh štěstí".

Dávkuju taky celé balení kvasinek a mívám max. 8,5 l sladiny většinou okolo 14° v tom problém nebude , alespoň co jsem vyrozuměl pročítáním fóra od zkušených domovarníků.
Teď jen být trpělivý - to je asi nejtěžší část na vaření piva...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2019 17:48:49 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
no jelikož jsem smířenej s nejhorším, tak s tim asi nebudu pospíchat to testovat :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2019 21:07:15 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 248
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
dej si termín degustace 27,3 přesně měsíc a uvidíš sám,ale já myslím,že to bude ok

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2019 22:05:48 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
ok, tak to teda zkusím až na konci března :) mám to nechat normálně týden při pokojovce a pak do lednice, nebo to nechat venku ještě trochu dýl?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: sob 02. bře 2019 21:48:14 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 248
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
škoda,že namáš naplněnou jednu petku abys moh skusit zda se to sytí a kolik,já bych to nechal ještě v teplotě kvašení ten týden /já to mívám i dýl,ale to kontroluji tou petkou její tvrdost/ a pak to dal ležet,nebo po týdnu skus jednu abys zjistil nasycení,to ostatní nehodnoT,dej tomu čas

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2019 10:55:23 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
jednu petku mám, nechám to teda normálně ten týden


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz