VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 26. kvě 2019 11:57:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2019 12:13:57 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 248
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
jestli bude po týdnu tvrdá tak jo,jinak nech až bude tvrdší

_________________
Všecova desétka -pije
Víde 13 leží



Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: ned 21. dub 2019 15:39:18 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
tak několikrát ochutnáno a ta stejná pachuť zůstává vzadu i v tom pivě.

v pátek jsem vařil znovu a tentokrát i dal na čistotu úplně extra záležet. kvasnou nádobu jsem několikrát vymejval. ale když jsem to dneska odpoledne otevřel, že seberu deku nebo co z ní zbylo, tak je ve kvasný nádobě úplně stejnech štiplavej smrad. netuším, co to je. ze zátky vůbec takovejhle smrad nejde. to je normálně cítit chmel.

asi koupím novou kvasnou nádobu, snad to bude tím. ale tahle várka se mi ani nechce zkoušet lahvovat, když to vypadá, že to dopadne stejně jako minule.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2019 20:14:21 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 311
Jestli je to kontaminace, musí být někde chyba v sanitaci. Jestli je na té kvasné nádobě kohout, tak to bude ten. Je potřeba jej odšroubovat a vydesinfikovat zvlášť. V závitu nebo pod těsněním bývá největší zlo. Pak taky třeba všechny hadice, se kterými se pivo přetáčí apod. Jsou různé postupy, jo osobně u všeho postupuji takto: Savo - vroucí voda - chemipro oxi - vroucí voda - vroucí voda. Nic nemá šanci přežít :mrgreen:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: asi smůla
PříspěvekNapsal: čtv 25. dub 2019 21:06:28 
Offline

Registrován: úte 15. led 2019 9:32:33
Příspěvky: 29
tak nakonec to vypadá, že to je všechno jakžtakž v pohodě. ten první pokus během ochutnávky tento týden už byl k pití, ta hnusná pachuť už tam prakticky nebyla cejtit. a ta druhá, tu jsem stáčel dneska, vypadá že snad v pohodě bude. asi ten smrad je součást procesu :) asi mě to zaskočilo, protože u těch prvních várek, co jsem dělal z koncentrátů, jsem si toho nevšiml.

jinak kohoutky čistím samozřejmě taky ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz