VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://www.varimpivo.cz/

Partial mash (rauchbier)
http://www.varimpivo.cz/viewtopic.php?f=41&t=2525
Stránka 1 z 1

Autor:  Horror [ ned 08. bře 2015 0:07:06 ]
Předmět příspěvku:  Partial mash (rauchbier)

Ahoj ve spolek.
Měl bych malou otázku. Je tady nekdo ze skuseností nebo delal nekdo partial mash s Bruntalem? Tj. vyluhovat slad kvuli chuti a doplnit fermentační cukry výtažkem. Jde mi o slad nakouřovaný udelat neco jako "rauchbier". Děkuji za odpovědi.

Autor:  Mosquit [ ned 08. bře 2015 7:46:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Partial mash (rauchbier)

Neodpovím přímo na dotaz, jen uvedu, že u nás prodávané nakuřované slady (Bruntál, Weyermann) jsou poměrně málo nakouřené.
Ani při sypání blízké 100% se nedá mluvit o nakouření blízké hlavnímu představitel (Aecht "Schenkerla").

Otázkou tedy je, kolik bys toho tam chtěl přisypat na ovonění - muselo by toho být fakt hodně.

Autor:  PIvo [ ned 08. bře 2015 13:11:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Partial mash (rauchbier)

Nestačí jen vyluhovat. Vyluhovat se s jistotou dá jen karamelový slad, protože je zcukřený. Dále američani používají tímto způsobem i pražený slad. Nejsem si ale jsitý, jak na tom pak bude pivo s trvanlivostí. U nakuřovaného sladu budeš muset zcukřit, nějakým rozumným způsobem scedit a pak teprve přidat k výtažku.

Autor:  Horror [ ned 08. bře 2015 20:38:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Partial mash (rauchbier)

Děkuji za odpovědi.
Takze by stacilo dat do sacku slad a udělat takovou jednoduchou infuzi tj. nejak kolem 62C na hodinku. Pak to celé vyndat a pokracovat uz z vytazkem?

Autor:  vankus [ ned 08. bře 2015 21:12:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Partial mash (rauchbier)

Ja by som dal 68.
Ale budes to mat kalne.

Autor:  Horror [ pon 09. bře 2015 13:39:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Partial mash (rauchbier)

Díky. Vyzkouším a dam vědět jak to dopadlo.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/