VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 11. pro 2018 10:13:50
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vystírací a vyslazovací voda
PříspěvekNapsal: stř 21. lis 2018 12:50:32 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 10:53:01
Příspěvky: 84
Jak počítáte vystírací a vyslazovací vodu řekněme u světlých piv? Počítáte klasicky a podctivě početk kg x 3,5l nebo máte odzkoušené lepší výsledky za výrazně vyššího použití jedné či druhé vody?

Myslíte, že je extrém použít např 26l vystírací vody a 34 vyslazovací vody? Případně, abych nevysladil už moc patoky, plánuji část té vody (např.5l) dolít přímo do chmelovaru.

Proč tak složitě činím? Protože mě limituje kapacita varny, ale potřebuju zachovat počet mladiny :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vystírací a vyslazovací voda
PříspěvekNapsal: úte 04. pro 2018 11:45:00 
Offline

Registrován: pát 19. zář 2014 12:56:45
Příspěvky: 70
Bydliště: TN
troska som nepochopil preco ked ta limituje varna tak riesis nalev a vysladzovaciu vodu. Ved najvacsi objem mas pri chmelovare.

Ja teda robim vystierku pri svetlych pivach pri 4l vody na 1kg sladu. Vysladzovanie uz ako vychadza, neni to vzdy to iste, lebo podla sily piva mas aj viac sladu, ktory je nasiakavy- literatura hovori ze 0,6-0,7l na kg sladu.
Ja to robim jednoducho, ked varim 30l varku, tak nalev 24l, vysladzujem do cca 38l, potom chmelovar, odpar cca 2-3l, schladenie, precerpanie do fermentacky a mam tam cca 30-31l, ktore zakvasim. Ak este nieco zostane v kaloch a kvasniciach, tak vysledok je tych 30l piva +/-.

Na tmave piva davam nalev 3- 3,5l na 1kg sladu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz