VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 05. črc 2022 4:07:07
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: ned 02. úno 2014 17:08:42 
Offline

Registrován: ned 17. lis 2013 2:05:50
Příspěvky: 44
Díky za info, špatně hledám :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: pát 07. bře 2014 14:12:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. črc 2013 12:49:46
Příspěvky: 89
voda z kohoutku 5,8 pH .. (druhy obr.) takže asi dobrá kyselinka..

u mé 7,1

tvrdost je tam 3,08? je to možný ?


Přílohy:
voda moje.JPG
voda moje.JPG [ 68.87 KiB | Zobrazeno 10235 krát ]
voda.JPG
voda.JPG [ 82.75 KiB | Zobrazeno 10235 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: pát 07. bře 2014 15:03:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2874
Bydliště: Zeleneč
To je asi 17 nemeckych stupnu, to je mozne.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Belma
IPA 16 Most
Ležák třírmut ŽPČ 12
Ležák třírmut Shine 12
Tmavý ležák 12
Espresso stout 16
Berliner weisse 7
Berliner weisse 7 blackberry



Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: sob 08. bře 2014 10:57:36 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
prave pozeram tvrdost mojej vody a je to 12,8 nemeckych stupnov. ph mame okolo 6-merane papierikom.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: stř 04. čer 2014 10:14:06 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
Jogurt píše:
Čítam práve "Brewing Better Beer" a Gordon Strong odporúča hrať sa s vodou, až keď máš dokonale zvládnuté všetky ostatné aspekty varenia.

Len pridám ďalší zdroj k tomuto, čo som napísal dávnejšie.
http://youtu.be/d35Gfn6pXBw?t=42m6s
Teraz som počúval a nedalo mi to :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: ned 04. led 2015 22:47:13 
Offline

Registrován: ned 07. pro 2014 16:50:03
Příspěvky: 29
Dvakrát jsem použil vodu z přírodní rezervace na výrobů ejlů. Jednou to vyšlo parádně, podruhé něco úplně nevyšlo (viz. diskuze u Safale 04). Napadlo mě, jestli právě příčina (nebo aspoň výhonek) problému nemohla nastat tvrdostí vody, která se pohybuje až 5,2 mmol/l. Máte zkušenosti s takto tvrdou vodou? Mám se na to příště radši vykašlat?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: úte 27. říj 2015 12:03:44 
Offline

Registrován: úte 25. srp 2015 19:37:00
Příspěvky: 12
Zpracoval jsem krátký text o vodě, jejích vlastnostech vztahující se k výrobě piva. Nechť to slouží, teěm kteří mají o tuto problematiku zájem...

http://diversity-pivo.blogspot.cz/2015/ ... -voda.html


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2022 6:27:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 65
Už někdo zkoušel vařit z destilky?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jakou použít vodu?
PříspěvekNapsal: stř 06. dub 2022 9:59:53 
Offline

Registrován: pon 25. bře 2019 23:31:05
Příspěvky: 51
Z destilky přímo ne, ale vařím z vody upravené reverzní osmózou, ta se tomu poměrně přibližuje. Bydlím v horách a voda má kromě vápníku i dost železa. Na pití z kohoutku to normálně problém není, ale v pivu vápník ani železo nepotřebuju. Co mám RO, tak přestaly jakékoliv problémy s vodou. Nastal ovšem jinej - čůrek je opravdu minimální. Trvá to podle tlaku 8-10 hodin, než si naosmózuju 50 l vody na jednu várku. Ale obvykle vím, že zejtra budu vařit, takže v pohodě.

_________________
- každej chvilku chladí spilku -


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz