VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 21. říj 2019 10:40:07
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: stř 05. pro 2018 9:24:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 360
Bydliště: Hodonín
Zdravím fšecky ve spolek!
Máte někdo zkušenosti s "WildBrew Sour Pitch"?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: čtv 06. pro 2018 12:51:43 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 312
Ahoj,
Berliner Weisse jsem vařil letos, konkrétně podle receptu z Pivaře, Ora-vice. Takže jsem to řešil a Wildrew sour pitch je od výrobce možné objednat snad od 1kg, takže nesmysl, když jsem potřeboval pár gramů. Naštěstí to není nic jiného než Lactobacillus Plantarum. Ten tedy také nejde koupit samostatně ani v lékarně, ale přes ebay jsem ho koupil. Jedno balení max. tak na 30l Berlineru mi ještě zbylo. Jinak, nechal jsem působit dle receptu před chmelovarem při pokojové teplotě 3 dny a kyselost byla na můj vkus úplně ideální, aroma krásně citronové nebo limetkové.
Musím tedy říct, že hotové nezralé pivo mi moc nechutnalo, dost tam byly cítit pozůstatky kvasnic a kvašení, ale nechal jsem ho v kyvetě asi 3 měsíce a poté zkusmo narazil, ochutnal a byla to fantasie, naprosto čistá chuť, křišťálově čiré. Šampaňské severu, jak řekl Napoleon.
Samozřejmě většinová pivní populace na to kouká nedůvěřivě, ale za sebe mohu říct, že mi to moc chutnalo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: čtv 06. pro 2018 15:44:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 360
Bydliště: Hodonín
Zdar jaxniňa,chlape! WildBrew Sour Pitch není problém koupit už i u nás v menším balení (250g),je to sice docela pálka,ale co by člověk neudělal pro svůj jazýček. Chceme to taky vyzkoušet. Zatím bez ovoce a v malém. Co se týče toho receptu podle kterého jsi vařil je z Pivařky ?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: pát 07. pro 2018 21:39:47 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 312
Recept je v časopise PIVAŘ 3 ORA VICE, stáhneš ho třeba na ulozto.cz
Stejně na tu zkoušku bych Ti doporučil Lactobacillus Plantarum(balení cca 200 Kč), vždyť těch 250g WSP vyjde na cca 2500 Kč a dávkování je max. 15g/100l Co s tím budeš dělat? :D
Tento recept je naprosto bezpečný v tom, že jakmile je kyselost dle chuti, provede se chmelovar a lactobacily se zabijí. Podstatně dobrodružnější jsou recepty, kde se lactobacily přidávají až do kvašení a zůstávají v pivu živé, takže kyselost se těžko kontroluje :) to si neumím představit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: úte 11. pro 2018 20:14:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 360
Bydliště: Hodonín
Ty WildBrew Sour Pitch mám a spotřebuju je,v tom problém nevidím. Spíš by mě zajímalo, jak jsi to při použití Lactobacillusu měl s teplotou. Udržoval jsi ji nějak,nebo jsi to nechal dojít na pokojovou teplotu a nechal tak?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: čtv 13. pro 2018 22:06:37 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 312
Já jsem to vychladil na 25°C , pak nasypal lactobacily a nechal při pokojové teplotě přesně 3 dny/ 72 hodin, kyselost byla úplně perfektní. Až potom jsem si všiml, že by měla být teplota vyšší, cca 32°- 35°C podle receptu, ale to nemohu sloužit, co se děje při takové teplotě, nevyzkoušel jsem to. Nechtěl bych to mít úplně hodně kyselé, držím se toho, aby to bylo příjemné pro pití , žádný extrém, a tak bych to příště nechal udělal úplně stejně jako prve. Víc zkušeností nemám, je to dost okrajový pivní styl :)
Jinak autor receptu L.O. je normálně na facebooku k dohledání, trošku jsem to s ním také konzultoval, takže Ti určitě taky napíše víc, když ho kontaktuješ ;) ikdyž vlastně asi to stejný jako já.
Opravdu to citrónové aroma je super a není se čeho bát, chce to jen hlídat, ochutnávat a ve správnou chvíli provést chmelovar.
Berliner Weisse jsem nikdy nepil ani neviděl v nabídce, tak jsem si ho musel uvařit sám :)))


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: úte 18. pro 2018 12:20:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 461
Bydliště: Záluží
Idealní prokvašení laktobacily je na 3,5 PH. Možná by to šlo změřit lakmusem.
Jako první komerční pivovar o kom vím, kdo uvařil "kyseláč" byl pivovar Raven. Bylo to někdy v létě 2016.

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: WildBrew Sour Pitch
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2018 12:59:42 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 166
SourPitch je mozne kupit uz aj v 10g baleniach, maju ho napr. v NextHop. Btw 10g balenie vystaci na 100l mladiny. Co sa tyka teploty, Plantarumy vedia fungovat aj pri izbovej teplote okolo 22 C - 25C, len im to trva dlhsie. Pri 30C - 35C a spravnom davkovani mas pivo "skysnute" uz aj za 24h.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz