VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 24. zář 2018 15:06:26
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: úte 26. zář 2017 14:05:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. srp 2017 14:06:15
Příspěvky: 48
To Riso77:
Ty jsi nečetl, stáčel jsem to se zbytkovýn cukrem 4,8%. To je, myslím, na dokvašení až dost, ne?

_________________
1 - Sv. ležák, 15°, 29 IBU
2 - Sv. ležák, 10°, 40 IBU
3 - Polotmavý "pseudoale" 14°, 63 IBU


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: čtv 28. zář 2017 11:34:48 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
krajiccz píše:
To Riso77:
Ty jsi nečetl, stáčel jsem to se zbytkovýn cukrem 4,8%. To je, myslím, na dokvašení až dost, ne?


sorry, beriem spat...jasne, ze pri tom zbytkovom cukre by to malo byt ok. najvacsi problem tejto metody je trafit sa aby to bolo spravne dosytene:) tuto metodu uz nepouzivam, zatial u mna najlepsie kontrolovane je uplny prekvas a nasledne dofuknutie CO2kou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: pon 16. črc 2018 21:55:16 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 26
Chtěl bych se zeptat. měl jsem sud na ležení při 15 °C a udržoval jsem tlak na 1,7 baru, po měsíci kontroly mi tlak klesl na 0,6 baru (zřejmně špatné těsnění). Stačí týden na to aby se mi sud dotlakoval (po připojení na CO2 a tlaku 1,7 baru) na požadovaných 1,7 baru ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: stř 18. črc 2018 6:53:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 458
Bydliště: Záluží
Ahoj, nasití se, ale:
Je lepší, pokud není zcela plný, aby byla větší styčná plocha plynu s pivem. Stačí pokud tam bude o cca 1-1,5L méně.
Pokud ho dáš do chladu, na nějaké 4°C a nastavíš vyšší tlak kolem 2bar, tak vše se ještě urychlí.
Ovšem také záleží jak už to máš nasycené. Ochutnej to.
Já dle výše uvedeného postupu sytím zcela "prázdné" pivo v 50L sudu 5-6 dní a je to akorát. IPA a ležák. Pšenici a wit až 7-8dní.

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nucené sycení
PříspěvekNapsal: stř 12. zář 2018 12:48:23 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 26
Zdravím chlapi. Chci se zeptat. Ležím APU ve sklepě při 16 °C při tlaku 1,8 baru. Dva dny před stáčením přesunu KEG do lednice 6°C a předpokládám, že bych měl naměřit tlak 1 bar, většinou však naměřím 1,4 baru. Je to správně, nebo teplota již nemá takový vliv na korekci tlaku v sudu?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz