VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 23. srp 2019 14:06:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pon 13. kvě 2019 18:49:10 
Offline

Registrován: ned 24. bře 2019 21:00:02
Příspěvky: 5
Bydliště: Břeclav
Ahoj chlapi,

nevím jestli se najde kolemjdoucí zkušený ale mám stejný problém jako je v historii založený.
Zpočátku krásné kvašení se zastavilo po 4 dnech na 1.027 :-( a ani se to nehne.

Sladový výtažek Pale Ale, uvařeno, nachmeleno, zakvašeno Safale S-04. Během 4h bouřlivý kvas, druhý den mírnější ale stále slušný bublák, třetí den už tak 1 bublina za 1 minutu, 4 den už tak 1 za 5minut a to zůstalo dodnes, tj. 6tý den :-( Od počátku se mi dařilo držet teplotu okolo 18st. Pěnu jsem 3tí den odebral.
Poč.cukr 1.053 a teď to má už 3 dny 1.027, mladiny 14l.
Voní to, chutná to, ale je to sladké.

Nevím co s tím a co bylo špatně.

Můžu risknout promíchat ode dna kvasnice?
Nebo spíš nemíchat a přidat čerstvé?

_________________
Su začínající Jarin.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: stř 15. kvě 2019 12:37:42 
Offline

Registrován: ned 17. čer 2018 19:06:43
Příspěvky: 11
Ahoj.
Já bych zkusil provzdušnit.Dobře sterilizovanou nádobkou nabrat a nalívat zpět .
Jaks provzdušňoval před zakvašením?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: pon 27. kvě 2019 19:45:41 
Offline

Registrován: ned 24. bře 2019 21:00:02
Příspěvky: 5
Bydliště: Břeclav
Ahoj,
dík za typ.
Zkusil jsem pak pořádně rozmíchat.
Na začátku jsem míchal min. 5minut až se udělala pěna.

Ale asi jsem to zjistil.......já su totiž ......nemám slov........ já to měřil refraktometrem. Proto se tady asi na to někdo ptal na začátku při stejném dotazu. Pak jsem si vzpomněl na školní léta a že to refraktometr s alkoholem už nezměří. hustoměr už byl OK a stočeno. Školácké chyby v měření, bych si dal pár facek :)

Díky

_________________
Su začínající Jarin.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: zastavena fermentacia pri 1033
PříspěvekNapsal: úte 28. kvě 2019 8:10:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 365
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
zekon píše:
refraktometr s alkoholem už nezměří


Měří, ale musíš naměřenou hodnotu přepočítat: https://www.homebrewmap.com/cs/tools/ca ... correction

_________________
Grádyš

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz