VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 25. kvě 2020 5:57:19
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kyveta na sekundarni kvaseni a lezeni
PříspěvekNapsal: sob 09. kvě 2020 14:10:58 
Offline

Registrován: sob 09. bře 2019 10:51:40
Příspěvky: 19
Zdravim... chtel bych se zeptat na vase zkusenosti a nazory na kyvety. Jestli je pouzivate a jaky mate zkusenosti. Uvazuju ze bych taky aspon jednu poridil. Chtel bych to vyuzit na sekundarni kvaseni a nasledne lezeni piva. Videl jsem na bahnik.czbahnik.cz ze jde na kyvetu nasadit rovnou i pipa. To se mi celkem libi. Dal bych do kyvety pivo na sekundarni kvaseni a nasledne lezeni a pak bych z ni pivo rovnou cepoval. Mate s takovouhle variantou nekdo zkusenosti? Zajimalo by me zda by slo napr. do 19 litrove kyvety dat treba 15 litru piva a nechat natlakovat pri sekundarnim kvaseni a nasledne bez pouziti doplnovani dalsiho CO2 do kyvety, pivo z kyvety prubezne vytacet. Chapu ze by se snizoval tlak v kyvete ale jestli by se tak dalo vytocit temer vsechno pivo. Moc se v tom nevyznam tak proto se tak blbe ptam jestli s tim nemate nekdo zkusenost a neporadili byste. Diky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyveta na sekundarni kvaseni a lezeni
PříspěvekNapsal: sob 09. kvě 2020 20:09:28 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 264
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
ahoj,nemůžeš nechat pivo na kvasnicích a zároveň ho sytit.nejdřív vykvasit třeba v plastové kvasné nádobě,potom stočit do kyvety a rozhodnout se čím budu sytit,zda s dextrozou či co2 a pak nechat sytit a zas podle toho jak jsi sytil tak dát ležet.V prvním případě nechat aspoˇ týden ne li víc v teplotě prvního kvašení /ke zjištění jak se to sytí slouží aspon jedna naplněna pet a jak ztvrdne dát kyvetu ležet do zimy,u druhé varianty nasytit co2 podle druhu piva a teploty ležení,pak dát zase do zimy a kontrolovat tlak no po určité době /u mě u ležáku po 6 týdnech/můžeš pít /ale můžeš i o něco dřív/

_________________
Švec 10- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
Amer Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18
Vánočn ležák-Kost chmel 2020-bronz
Litomyšl. korb 2020-Ležák-2 místo


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyveta na sekundarni kvaseni a lezeni
PříspěvekNapsal: ned 10. kvě 2020 12:05:41 
Offline

Registrován: sob 09. bře 2019 10:51:40
Příspěvky: 19
Ahoj. Diky za komentar. Myslel jsem to takto:
1. kvaseni - tak jak to delam i ted v nerez hrnci nebo jak pises v plastovy kvasny nadobe.
2. po cca 7 dnech stocim do lahvi kam pridam dextrozu a necham prirozene sytit pri teplote kvaseni. Na tuhle fazi jsem chtel uz vyuzit kyvetu. Nekde jsem videl ze se da na kyvetu pridat i ventil s nastavenim tlaku takze pokud je tento tlak prekrocen tak se ventil pootevre a snizi tlak na nastavenou hodnotu.
3. lezeni pri nizke teplote cca mesic. Ted jak jsem uz psal zatim v lahvich ale do budoucna v kyvete. Nasledne pak primo z kyvety pouzit pipu.

Takhle to bylo mysleno. Asi jsem to spatne popsal. Zajimalo by me jestli je tohle realne a vyuzit kyvetu i na to toceni piva pres pipu bez nutnosti doplnovat CO2. Jestli by pivo pri urcitem pocatecnim tlaku a treba 15 l piva bylo mozne temer vse vytocit.

Jeste jednou diky za komentare.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyveta na sekundarni kvaseni a lezeni
PříspěvekNapsal: ned 10. kvě 2020 12:36:01 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 264
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
tak jak píšeš to lze,na fcb jsem viděl podomácky udělaný hradící ventil na kyvetu,kyvetu určitě nevyčepuješ bez nutnosti doplnění tlaku a když jo tak bude značně přesycena

_________________
Švec 10- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
Amer Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18
Vánočn ležák-Kost chmel 2020-bronz
Litomyšl. korb 2020-Ležák-2 místo


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyveta na sekundarni kvaseni a lezeni
PříspěvekNapsal: ned 10. kvě 2020 21:52:30 
Offline

Registrován: sob 09. bře 2019 10:51:40
Příspěvky: 19
Ok. Diky za info. Muzu se jeste zeptat jak to resis ty? Stacis z kyvety nasledne do lahvi nebo doplnujes prubezne CO2? Chtel bych to taky nejak elegantne poresit pokud to jde. Diky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz